Llista de bones preguntes de ciències socials (secundària, batx, CFGS i EPA)


Encara que són preguntes pensades per estudiar la Menorca del segle XVIII són útils, aplicables a qualsevol altra època i per això les penjam:

– Vivim millor ara o llavors? Com es pot saber? Amb què te podries fonamentar per defensar una opinió o l´altra?, quins indicadors empren els historiadors per comparar èpoques històriques? (ex: esperança de vida, sistema polític, estructura social, relacions econòmiques)

– Quan hi ha una dominació d´un país gran sobre un de petit quines avantatges i inconvenients té pel petit? A quines parts del món d´avui es viu avui una situació similar?

– Tots els historiadors tenen la mateixa interpretació sobre la vida (o la dominació britànica) a la Menorca del s. XVIII? o hi ha visions diferents?. És diferent la visió dels britànics de la dels menorquins? en què i per què?

– Quins fets de la vida actual són resultat directe de la vida de la Menorca del segle XVIII?

– Què hauria passat si….. (les coses haguessin estat diferents)? ( pot servir el programa de ràdio EL NAS DE CLEÒPATRA, PODCASTS per posar deures als alumnes)

– Per a què ens pot servir als menorquins saber com era la vida al segle XVIII?. Què és el més important que podem aprendre? Quina és la teva opinió?.

– Com ha influit la dominació britànica sobre el moviment nacionalista o internacionalista a Menorca?

– Hauria estat millor que els menorquins es rebelàssin? Per què a Menorca mai hi ha hagut una revolució?.

– Es pot dir que el món avança?

Aquesta entrada ha esta publicada en PrBL. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari