Carta d´un pare als mestres dels seus fills


En el món enxarxat del segle XXI, una de les activitats més gratificants que es poden fer a les reunions per a pares i mares de principi de curs, és escoltar-los. Com us agradaria que fos l´escola dels vostres fills? Què pensau que necessiten? Què canviaríeu de l´escola? Què us preocupa? En què us podem ajudar?. Les respostes solen ser tan polides com aquestes:

Kent School, Via Totem Guard

El que més li agrada a la meva filla de l´escola és quan els hi deixau temps per elegir què volen aprendre.

Els agrada que els faceu pensar. I que els faceu anar als seus límits. Són els dies que donen més per rallar hora de dinar.

Via @aguirregabiria de http://www.blogdehumor.com

Per favor, no els hi doneu deures. Els fillets aprenen molt fòra de l´escola. Aprofitem-ho!. Sobretot a primària (1r i 2n cicle) els deures són realment innecessaris.

Els agrada que  us interessi la seva vida fòra de l´escola. I que els faceu preguntes.

Quino, via Alfonso Alcántara @yoriento

No us limiteu a posar-lis males notes. De què li serveix a la meva filla tenir males notes si no sap el per què ni què ha de fer per millorar?. Ajudeu-los a autoavaluar-se, a que no vegin els falls com a falls sinó com a passes d´un procés, que no vegin només els errors sinó  en què avancen i quines són les seves fortaleses.

M´agrada que estigueu connectats. Que ens poguem comunicar ràpidament. Internet provoca el desig de llegir perquè té dresseres i caminois a més d´autopistes.

Però per damunt de tot, només m´importa una cosa. Que us l´estimeu. Que la vostra mirada li digui tot el que pot ser. Que siguis un mestre d´aquells que recordarà tota la vida.

Fonts:

Mindshift. Why kids need schools to change.

Carta de Chris Kennedy (pare i al mateix temps coordinador de les escoles del districte de West Virginia -Canadà-) per als mestres dels seus fills

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Família-escola. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari