Interculturalitat

Wiki de recursos d’educació intercultural relacionats amb les CCBB.


PDF. 93 Dinàmiques i jocs per a treballar l’educació intercultural

Document de 49 pàgines que recull 93 jocs per a treballar l’educació intercultural entesa des d’una perspectiva no culturalista, que defensa que allò que fa diferents les persones no és només la cultura o la religió, tal com transmeten els mitjans de comunicació, sinó molts altres factors (psicològics, ideològics o de classe social). L’objectiu és treballar la no discriminació i el respecte als que veim com a diferents (per motius psicològics, culturals, ideològics o de classe social). Els jocs per a treballar la discriminació per motius de sexe es troben a una altra pàgina (Gènere).
integracion-exclusion-rechazo-prejuicios.pdf


Curs sobre EDUCACIÓ INTERCULTURAL

(Rosa Sensat, Juliol 2008)



PROJECTE TELECOL·LABORATIU.

Kidlink, conèixer-se per aprendre a viure.


DIRECTORIS DE RECURSOS

Teaching tolerance. Directori de recursos sobre la tolerància i la convivència intercultural creat pel SOUTHERN POVERTY LAW CENTER. Els recursos estan classificats per edats o temes.

The national center for the preservation of democracy. Té un apartat (RESOURCES) amb unitats didàctiques (en pdf) per educar en la diversitat i la democràcia. Molt bones. Font: DIVERSOPHY.

Recursos classificats per temes: www.aulaintercultural.org

Recursos i eines online: http://cuadernointercultural.wordpress.com

Guías y Recursos (Cuaderno Intercultural)

ESPAI LIC. Cons. Educació Generalitat de Catalunya.

Conselleria d’Educació del Govern de Canàries. Documents de treball, resums de jornades, documents bàsics. Molt bons materials.

ISTFIC (MEC). Atención a la diversidad. Interculturalidad. Dins la web s´hi troba un bon document sobre FORMACIÓ D’ADULTS: Nuevas tecnologías aplicadas a la educación intercultural.

Deixa un comentari