Comunitats d’aprenentatge


 • Les Comunitats d’aprenentatge es defineixen com un projecte de transformació social i cultural d’un centre educatiu i del seu entorn (Valls 2000:8). Un dels elements fonamentals dins les Comunitats d’Aprenentatge és la participació de tota la comunitat educativa, familiars, professorat, voluntaris, etc. Amb un objectiu compartit: no estar socialment exclosos a la societat de la informació. Font: CEIP Alberich
 • Adreces imprescindibles:

 1. Comunidades de aprendizaje
 2. Red de Comunidades de Aprendizaje
 3. Presentació de Lídia Puigverd
 4. IES Mungia. Vizcaya. Presentació.
 5. Projecte Atlàntida (Moviment per una escola democràtica originat a Canàries el 1996, avui té 25 centres educatius a Canàries, Catalunya, Navarra, Madrid, Andalussia, Extremadura, València, Navarra, Astúries i Ceuta). Té materials propis sobre ciutadania i democràcia.
 6. Escola d´adults La Verneda-Sant Martí
 7. CEIP ALBERICH I CASAS
 8. Escola infantil de Villaconejos (Madrid), article de EL PAÍS.
 9. Accelerated Schools (EUA): són cooperatives-escoles que funcionen a partir de projectes elaborats a partir de la pregunta: quina escola somniem?. Es reconeixen els diferents talents tant d’alumnes com de pares, mestres i comunitat.
 10. School Development Program (EUA), és el programa més antic en el que s´han inspirat les AS. Es situen en barris conflictius i proven de resoldre els conflictes des d’un enfoc comunitari. Es rebutja qualsevol intent d’imposar baixes expectatives a les persones excloses.
 11. Success for All (EUA), xarxa d’escoles centrades en aconseguir l’excel·lència per alumnes de barris amb alt risc d’exclusió social.
Aquesta entrada ha esta publicada en Bones pràctiques, Comunitats aprenentatge. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s